Mise en Place, letterlijk op zijn plaats gezet!


Ieder jaar wisselen wij zo’n 5 keer van kaart. Maandelijks experimenteren we met nieuwe ingrediënten en gerechten en per week ontvangen we zo’n 400 gasten. Iets waar ik best trots op ben!

Elke ochtend gaat bij mij om 7 uur de wekker. Omdat ik het avondritueel van mijn kinderen niet vaak mee kan maken vind ik het extra belangrijk om samen met hun de dag te beginnen. We ontbijten samen en ik breng ze naar school. Het liefst sport ik een aantal keer per week, om ’s avonds in de keuken in topconditie te zijn.

Samen met ons vierkoppige koksteam treffen we rond 12 uur de eerste voorbereidingen in onze Sizzles keuken. Dit noemen we “mise en place”, wat letterlijk “op zijn plaats gezet” betekent.

Dagelijks zorgen onze leveranciers voor de bevoorrading van dagverse vis, vlees, groente en verse kruiden, zodat wij deze alvast kunnen verwerken tot de lekkerste sauzen, soepen, fonds, crèmes, mousses, terrines, garnituren, dressings en mondvermaakjes voor bij de koffie.

Iedereen heeft zijn eigen taak en eigen kwaliteiten zodat alles strak en effectief verloopt. Om half 5 hebben we een moment om even met elkaar te eten en te ontspannen voordat de eerste gasten arriveren. U begrijpt, zonder dit strakke programma zou alles letterlijk in de soep lopen.

Last but not least; ik ben met mijn geweldige team nu ruim 8 jaar bezig en doe dit dagelijks nog steeds met ontzettend veel plezier!!!!

Culinaire groet,

Leon Habers


Reacties

  1. Beantwoorden

    Maaike

    Jullie enthousiasme en liefde voor het vak vinden we ook terug in de heerlijk gerechten en de gezellige avonden uit bijSizzles. Het is echt een avond uit!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *